Łapcie nasz pomysł na pyszny obiad!
Składniki
- 2 cukinie (ok. 600 g)
- Vege Govda
- 450 g passaty
- 14 suszonych pomidorów
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
- 1/2 łyżeczki bazylii
- 1/2 łyżeczki oregano
- 1/2 łyżeczki tymianku
- szczypta chili
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
📍Cukinię kroimy wzdłuż w cienkie plastry i nacieramy oliwą. Rozkładamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy w 180⁰C przez około 15 minut.
📍VegeGovde ścieramy i mieszamy z tymiankiem, 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem.
📍Na końcach każdego podpieczonego plastra cukini wykładamy łyżeczkę VegeGovdy i pomidora suszonego. Następnie całość zawijamy tworząc roladkę.
📍Bierzemy się za sos!
Do passaty dodajemy słodką paprykę, rozmaryn, suszoną bazylię, oregano, ocet balsamiczny, dwa ząbki czosnku i pieprz.
📍Passatę przekładamy do naczynia żaroodpornego a następnie na nią wykładamy roladki z cukinii.
Na koniec posypujemy jeszcze resztą VegeGovdy!
Pieczemy w 180⁰C przez około 15 – 20 minut.
Smacznego!✨