Vege Smak

“Serowe” roladki z cukinii

Łapcie nasz pomysł na pyszny obiad!

Serowe roladki vege

Składniki

  • 2 cukinie (ok. 600 g)
  • Vege Govda
  • 450 g passaty
  • 14 suszonych pomidorów
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • szczypta chili
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

sól, pieprz do smaku

Roladki z cukinią

📍Cukinię kroimy wzdłuż w cienkie plastry i nacieramy oliwą. Rozkładamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy w 180⁰C przez około 15 minut. 

📍VegeGovde ścieramy i mieszamy z tymiankiem, 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem.

📍Na końcach każdego podpieczonego plastra cukini wykładamy łyżeczkę VegeGovdy i pomidora suszonego. Następnie całość zawijamy tworząc roladkę.

📍Bierzemy się za sos!

Do passaty dodajemy słodką paprykę, rozmaryn, suszoną bazylię, oregano, ocet balsamiczny, dwa ząbki czosnku i pieprz.

📍Passatę przekładamy do naczynia żaroodpornego a następnie na nią wykładamy roladki z cukinii. 

Na koniec posypujemy jeszcze resztą VegeGovdy!

Pieczemy w 180⁰C przez około 15 – 20 minut.

Smacznego!✨