Vege Smak

Spaghetti al pomodoro

Vege spaghetti

Esencja prostych i roślinnych smaków Włoch, czyli spaghetti al pomodoro!

Idealne na gorące dni i na wakacyjne lenistwo, gdyż można go przygotować nawet w 7 minut!

Z dodatkiem VegeGovdy podbije Wasze serca!

Spagehtti pomodor

Lista składników i sposób przygotowania

  • garść spaghetti na 2 osoby
  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • szczypta ostrej papryki w proszku (najlepiej wędzonej)
  • VegeGovda

 

Wstawiamy wodę na makaron. Czosnek i cebulę siekamy w drobne półplasterki. Pomidory nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem i po chwili obieramy ze skórki. Kroimy je w ćwiartki.

 

Do osolonej, gotującej się wody wkładamy porcję spaghetti.

Na głębokiej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy i wrzucamy czosnek i cebulę. Po chwili dodaje się pomidory. Podduszamy, mieszając i rozgniatając pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem oraz szczyptą wędzonej papryki.

Po 2 minutach odcedzamy makaron i jeszcze twardawy wrzucamy do sosu. Mieszamy z pomidorami, tak aby ciągle sos otulał makaron, dusimy wszystko jeszcze 5 minut.

I gotowe! Na koniec posypujemy VegeGovdą i rozkoszujemy się smakiem wakacji!

Spaghetti przepis