Esencja prostych i roślinnych smaków Włoch, czyli spaghetti al pomodoro!
Idealne na gorące dni i na wakacyjne lenistwo, gdyż można go przygotować nawet w 7 minut!
Z dodatkiem VegeGovdy podbije Wasze serca!
Lista składników i sposób przygotowania
- garść spaghetti na 2 osoby
- 4 pomidory
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
- szczypta ostrej papryki w proszku (najlepiej wędzonej)
- VegeGovda
Wstawiamy wodę na makaron. Czosnek i cebulę siekamy w drobne półplasterki. Pomidory nacinamy na krzyż, zalewamy wrzątkiem i po chwili obieramy ze skórki. Kroimy je w ćwiartki.
Do osolonej, gotującej się wody wkładamy porcję spaghetti.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy i wrzucamy czosnek i cebulę. Po chwili dodaje się pomidory. Podduszamy, mieszając i rozgniatając pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem oraz szczyptą wędzonej papryki.
Po 2 minutach odcedzamy makaron i jeszcze twardawy wrzucamy do sosu. Mieszamy z pomidorami, tak aby ciągle sos otulał makaron, dusimy wszystko jeszcze 5 minut.
I gotowe! Na koniec posypujemy VegeGovdą i rozkoszujemy się smakiem wakacji!