Vege Smak

Przepis na Vege Ragu

Lista składników

  • VegeKrakowska 250g 
  • ulubiony makaron
  • pulpa pomidorowa 300ml
  • czerwone wino 200ml
  • jeden mały Por
  • jedna mała marchewka
  • jedna mała pietrucha
  • oliwa z oliwek
  • 4 ząbki czosnku 
  • 1 cebula

Przyprawy:

 

  • łyżeczka soli
  • pieprz
  • oregano
  • bazylia
  • ostra papryka
  • płatki chilli
  • tymianek

Sposób przygotowania

  1.  Cebulę, pora, VegeKrakowską i czosnek drobno siekamy, marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce.
  2.  Na 4 łyżkach oliwy, podsmażamy pora, cebulę i czosnek, po chwili dorzucamy VegęKrakowską. Mieszając czekamy aż się zarumieni.
  3. Na patelnie dodajemy marchewkę i pietruszkę.
  4. Po podsmażeniu dodajemy wino i dusimy aby część wody odparowała.
  5.  Dodajemy przyprawy oraz Pulpę pomidorową.
  6.  Na małym ogniu gotujemy przez około 20 minut.
  7. W osolonej wodzie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
  8. Łączymy makaron z sosem na patelni i możemy cieszyć się pysznym obiadem 
vege ragu