Szybki i ekspresowy obiad?
TAK!
Z dodatkiem pysznego i topiącego się vege sera?
TAK!
Łapcie przepis!
Lista składników
- 2 ząbki czosnku
- 1 duża cebula
- 1 czerwona papryka
- 2 pomidory
- Pół VegeKlasycznej
- Vege Ser Ementaler z papryką
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 łyżka papryki słodkiej
- ⅓ łyżeczki papryki ostrej
- 1 łyżeczka kurkumy
- 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- ⅓ szklanki wody
- sól, pieprz do smaku
- pieprz cayenne (jak ktoś lubi ostro)
- 4 tortille (najlepiej pełnoziarniste)
Sposób przygotowania
- Przygotowujemy warzywa – czosnek, cebulę, paprykę, pomidory kroimy w kostkę.
- Rozgrzewamy patelnię z olejem i wrzucamy czosnek, cebulę. Smażymy ok. 5 minut.
- Dodajemy paprykę, pomidory, VegeKrakowską, fasolę, kukurydzę i przyprawy. Smażymy dalej około 20 minut.
- Kilka minut przed końcem smażenia dodajemy koncentrat, wodę. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym i cayenne.
- Tortillę rozkładamy na suchej patelni. Nakładamy farsz, rozprowadzając na tortilli (omijając brzegi) i przykrywamy Vege Serem.
- Dwa boki składamy do siebie, aby się stykały.
- Zawijamy do środka i po zwinięciu przyduszamy.
Smacznego!