Vege Smak

Vege Tortilla Alla Burito

Szybki i ekspresowy obiad?

TAK!

Z dodatkiem pysznego i topiącego się vege sera?

TAK!

Łapcie przepis!

Vege Tortilla

Lista składników

 

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • Pół VegeKlasycznej
  • Vege Ser Ementaler z papryką
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • ⅓ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • ⅓ szklanki wody
  • sól, pieprz do smaku
  • pieprz cayenne (jak ktoś lubi ostro)
  • 4 tortille (najlepiej pełnoziarniste)

Sposób przygotowania

  • Przygotowujemy warzywa – czosnek, cebulę, paprykę, pomidory kroimy w kostkę.
  • Rozgrzewamy patelnię z olejem i wrzucamy czosnek, cebulę. Smażymy ok. 5 minut.
  • Dodajemy paprykę, pomidory, VegeKrakowską, fasolę, kukurydzę i przyprawy. Smażymy dalej około 20 minut.
  • Kilka minut przed końcem smażenia dodajemy koncentrat, wodę. Doprawiamy solą, pieprzem czarnym i cayenne.
  • Tortillę rozkładamy na suchej patelni. Nakładamy farsz, rozprowadzając na tortilli (omijając brzegi) i przykrywamy Vege Serem.
  • Dwa boki składamy do siebie, aby się stykały.
  • Zawijamy do środka i po zwinięciu przyduszamy.

Smacznego! 

Vege Burito