Vege Smak

Pyszna nieserowa vege zapiekanka

Składniki:

Sposób przygotowania

  1.  Obierz ziemniaki ze skórki i pokrój je w cienkie plastry.
  2. Sparz pomidory wrzątkiem, obierz ze skóry i również pokrój w plastry.
  3.  Pokrój cebulę w pióra.
  4. Przygotuj naczynie żaroodporne.
  5. Podsmaż VegeKrakowską na patelni.
  6. Na dnie naczynia układaj warstwy VegeKrakowskiej, ziemniaków, pomidorów, cebuli i czosnku, posypując je delikatnie solą, pieprzem, oregano oraz opcjonalnie słodką papryką w proszku i czerwoną papryką chili, dostosowując ilość przypraw do własnego gustu. Układaj warstwy aż do wyczerpania warzyw. Jeśli chcesz, możesz posypać VegeGovdą między warstwami cebuli a ziemniakami.
  7.  Ustaw naczynie w środkowej części piekarnika, przy temperaturze 180-200 stopni.
  8. Zapiekanka jest gotowa, kiedy ziemniaki stają się miękkie. Możesz posypać ją startą VegeGovdą chwilę przed zakończeniem pieczenia i poczekać, aż się nieco roztopi.

Smacznego!

Vege Smak