Lista składników
- VegeKrakowska 250g
- ulubiony makaron
- pulpa pomidorowa 300ml
- czerwone wino 200ml
- jeden mały Por
- jedna mała marchewka
- jedna mała pietrucha
- oliwa z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula
Przyprawy:
- łyżeczka soli
- pieprz
- oregano
- bazylia
- ostra papryka
- płatki chilli
- tymianek
Sposób przygotowania
- Cebulę, pora, VegeKrakowską i czosnek drobno siekamy, marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce.
- Na 4 łyżkach oliwy, podsmażamy pora, cebulę i czosnek, po chwili dorzucamy VegęKrakowską. Mieszając czekamy aż się zarumieni.
- Na patelnie dodajemy marchewkę i pietruszkę.
- Po podsmażeniu dodajemy wino i dusimy aby część wody odparowała.
- Dodajemy przyprawy oraz Pulpę pomidorową.
- Na małym ogniu gotujemy przez około 20 minut.
- W osolonej wodzie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
- Łączymy makaron z sosem na patelni i możemy cieszyć się pysznym obiadem