Czujecie już wiosnę! My tak! Dlatego gotujemy już wiosennie! Na pierwsze ciepłe dni proponujemy makaron z pieczarkami, szpinakiem, brokułami i klasykiem – VegeKrakowską. Musicie spróbować!
Składniki
- 300-400 g makaronu spaghetti
- 200g VegeKrakowskiej
- brokuł
- 400g g pomidorów w puszce
- 400g szpinaku w liściach
- 300g pieczarek
- kilka gałązek świeżego tymianku
- sól, świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania
- W dużym garnku gotujemy wodę, posól.
- Wrzucamy różyczki brokuła i gotujemy je kilka minut. Wyciągamy i przekładamy do miski.
- W tej samej wodzie gotujemy makaron. Odcedzamy na durszlak lub dużym sicie.
- VegeKrakowską kroimy na mniejsze kawałki.
- Kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy kilka minut.
- Zdejmujemy z patelni, dodajemy trochę oliwy i podsmażamy pieczarki (obrane i pokrojone na plasterki).
- Dodajemy pomidory z puszki i dusimy tak, aby nadmiar płynu się zredukował.
- Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
- Na koniec dodajemy brokuły, podsmażoną VegeKrakowską oraz makaron.
- Delikatnie mieszamy makaron z sosem i posypujemy listkami tymianku.
Podajemy ciepłe!