Vege Smak

Zapiekana bagietka z VegeKlasyczną

Wege zapiekanka

Domowe zapiekanki to nasz ulubiony sposób na pyszną kolację!

Są one pyszne, sycące, możemy je przygotować wcześniej a zapiec tuż przed podaniem.

Będą pyszną przekąską, która świetnie zaprezentuje się na stole, pomiędzy sałatką i innymi smakołykami. Sprawdzą się także jako sycąca kolacja, kiedy mamy ochotę na coś ciepłego.

Cechuje je dowolność! Możemy przygotować je na milion sposobów! W zależności od tego co mamy w lodówce. 

Tym razem, chrupiącą bagietkę łączymy z VegeKlasyczną i pomidorkami. 

Łapcie przepis!

Lista składników i sposób przygotowania:

  • bagietka
  • VegeKlasyczna
  • pomidorki koktajlowe
  • świeża bazylia
  • oliwa
  • 1/2 łyżeczki mieszanki ziół włoskich

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C.

Bagietkę kroimy na pół w poziomie. Oliwę mieszamy z ziołami włoskimi i powstałą mieszanką smarujemy bułki z wierzchu i od spodu. Bagietki układamy na blasze do pieczenia i na całej powierzchni bułek układamy pokrojoną w plasterki VegeKlasyczną, pomidorki koktajlowe oraz listki bazylii. 

Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy ok. 10 min.

Zapiekanki podajemy od razu po upieczeniu z ulubionym sosem pomidorowym.

 

Można je podawać w całości, jako długie zapiekanki lub pokroić po zapieczeniu na mniejsze kawałki.

 

Smacznego!